Γράφει ο Τόγιας Κων/νος, Γενική Διεύθυνση Ασφάλεια –Ζωής.gr

O ετήσιος διαγνωστικός έλεγχος (check up) αποτελεί μία παροχή των προγραμμάτων υγείας για όλους τους ασφαλισμένους, ενήλικες και παιδιά. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να διενεργείται μια φορά το χρόνο στα συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα των ασφαλιστικών εταιριών παρέχοντας στον ασφαλισμένο μια συνολική εικόνα της υγείας του.

Το ετήσιο check up περιλαμβάνει συνήθως γενικές αιματολογικές εξετάσεις, εξετάσεις ούρων, ακτινογραφία θώρακος καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Για άντρες άνω των 45 παρέχεται επίσης τέστ PSA, ενώ για τις γυναίκες άνω των 45 ετών τέστ PAP και μαστογραφία.

Αποκλειστικά για τις γυναίκες ασφαλισμένες μπορούν να πραγματοποιήσουν προγεννητικό έλεγχο στη θέση του check up μία φορά το χρόνο.

Τι θα πρέπει να γνωρίζεται :

O ετήσιος προληπτικός έλεγχος παρέχεται από ασφαλιστικές εταιρίες είτε με το νοσοκομειακό πρόγραμμα, είτε με την επιπλέον αγορά πακέτου διαγνωστικών εξετάσεων. Κατά τον έλεγχο αγοράς θα πρέπει να αποσαφηνίστε την ύπαρξη της κάλυψης.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται κατά το check up διαφέρουν ανά ασφαλιστική εταιρία και διαμορφώνονται βάση συμφωνίας με τα διαγνωστικά κέντρα. Είναι προς όφελος του υποψήφιου ασφαλισμένου να ζητά αναλυτικά το τι προβλέπει ο ετήσιος έλεγχος.

Το check up αποτελεί παροχή και δεν επηρεάζει το πλαφόν των διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ διενεργείται δίχως παραπεμπτικό, κατόπιν ραντεβού με το διαγνωστικό κέντρο.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε οτι ο ετήσιος ιατρικός έλεγχος αποτελεί κίνητρο για τους ασφαλισμένους ώστε να αξιολογούν και να παρακολουθούν τη πορεία της υγείας τους. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ασφαλισμένοι έχουν προλάβει την εξέλιξη διαφόρων παθήσεων που θα είχαν σημαντικότατες επιπτώσεις στην υγεία τους αν είχαν αφεθεί να προχωρήσουν.

Ο ετήσιος έλεγχος δε θα πρέπει να αμελείται να πραγματοποιείται κάθε έτος ειδικά στους ασφαλισμένους με ιστορικό κληρονομικών παθήσεων.

Η διεύθυνσή μας ειδικεύται στο σχεδιασμό προγραμμάτων υγείας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας απευθείας στο 210 – 57 11 918 καθώς και μέσω email στο info@asfaleia-zois.gr

H πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα σχεδιασμού online του διαγνωστικού προγράμματος που επιθυμείτε στο link που ακολουθεί.