Γράφει ο Τόγιας Κων/νος, Διεύθυνση Ασφάλεια-Ζωής.gr

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας έχουν συγκεντρώσει τα τελευταία έτη τη προσοχή χιλιάδων ασφαλισμένων που επιθυμούν να ενισχύσουν το τομέα της περίθαλψής τους.

Με σκοπό την πρόσβασή τους στο ιδιωτικό σύστημα υγείας οι ασφαλισμένοι απευθύνονται σε ασφαλιστικές εταιρίες με σκοπό τη κάλυψη του ιδιαίτερα υψηλού κόστους της περίθαλψης που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν απαγορευτικό για τους ίδιους.

Τα ασφαλιστήρια προγράμματα παρέχονται με δυνατότητα κάλυψης σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία, ωστόσο οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν φροντίσει να συνθέσουν λίστες με συνεργαζόμενα – συμβεβλημένα νοσοκομεία.

Το δίκτυο των συμβεβλημένων ιδιωτικών νοσοκομείων

Η συνεργασία με ένα ιδιωτικό νοσοκομείο μεταφράζεται σε επιπλέον παροχές και πλεονεκτήματα για τους ασφαλισμένους καθώς και ένα προσυμφωνημένο τρόπο διαχείρισης των νοσοκομειακών δαπανών για την ασφαλιστική εταιρία. Επιπλέον η επιλογή των νοσοκομείων γίνεται με κριτήριο την όσο το δυνατό υψηλότερη εξασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, με επιλογές νοσοκομείων που διαθέτουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, καλή φήμη και καλύπτουν τα γεωγραφικά κριτήρια που τίθονται για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Τα πλεονεκτήματα για τους ασφαλισμένους

Οι ασφαλισμένοι δε χρειάζεται να ανησυχούν για την εκταμίευση χρημάτων μιας και που η κάλυψή τους γίνεται απευθείας από την ασφαλιστική εταιρία. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση νοσηλείας σε μη συμβεβλημένο νοσοκομείο ο ασφαλισμένος δύναται να εξοφλήσει ο ίδιος το λογαριασμό του και να αποζημιωθεί απολογιστικά από την ασφαλιστική εταιρία.

Προσυμφωνημένες αμοιβές τόσο για ιατρούς και αναισθησιολόγους, όσο και του συνόλου των νοσοκομειακών δαπανών εξασφαλίζουν απόλυτα τον ασφαλισμένο από οποιοδήποτε επιπρόσθετο κόστος με τη μορφή αμοιβής.

Βελτιώσεις κάλυψης με μείωση ή ακόμη και μηδενισμό της συμμετοχής στα έξοδα για τον ασφαλισμένο με παράλληλη συμμετοχή του κρατικού φορέα. Παράδειγμα για  προγράμματα με 500€ συμμετοχή στα έξοδα νοσηλείας μπορεί να προβλέπεται ρήτρα μηδενισμού της συμμετοχής με παράλληλη χρήση ταμείου για νοσηλείες σε συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η παραπάνω παροχή βρίσκει ιδιαίτερη εφαρμογή στα παιδικά προγράμματα υγείας με τους γονείς να ωφελούνται σημαντικά, εξοικονομώντας χρήματα τόσο από τη συμμετοχή στα νοσήλια (που για ένα παιδί η περίπτωση νοσηλείας είναι πιο πιθανή) όσο και από την αποφυγή επιλογής ενός ακριβότερου προγράμματος με μηδενική συμμετοχή.

Οι παροχές των συμβεβλημένων νοσοκομείων δε περιορίζονται ωστόσο μόνο στο κομμάτι της νοσηλείας αλλά επεκτείνονται και στη πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Πιο αναλυτικά παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν επισκέψεων για προγραμματισμένα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για διάφορες ειδικότητες, δωρεάν παροχές στα επείγοντα ακόμη και δωρεάν εξετάσεις ανεξάρτητα αν πραγματοποιηθεί νοσηλεία ή όχι.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε κατά την έρευνα αγοράς

Αναζητήστε το πίνακα των συμβεβλημένων ιδιωτικών νοσοκομείων με τα οποία συνεργάζεται η ασφαλιστική εταιρία. Ο κατάλογος πρέπει να είναι πανελλαδικός. Εστιάστε στην ασφαλιστική με το μεγαλύτερο δίκτυο και φυσικά αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα γεωγραφικά.

Ζητήστε να ενημερωθείτε για τις επιπλέον παροχές υγείας που προσφέρουν τα νοσοκομεία στους ασφαλισμένους. Έχοντας καλύτερη γνώση των παροχών που σας προσφέρονται θα είστε σε θέση να εξοικονομήσετε χρήματα αναζητώντας το νοσοκομείο που προσφέρει τις ειδικότητες  ιατρών που σας ενδιαφέρουν δίχως κόστος.

Ενημερωθείτε επίσης αν η νοσηλεία σε συμβεβλημένο ιδιωτικό νοσοκομεία αλλάζει το ποσό της συμμετοχής σας. Αρκετά νοσοκομεία προβλέπουν έκπτωση στο ποσό της συμμετοχής του ασφαλισμένου διευκολύνοντας τον ίδιο οικονομικά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ειδικοί όροι του συμβολαίου προβλέπουν μηδενισμό της συμμετοχής με παράλληλη χρήση κρατικού ταμείου.

Συμπερασματικά

Η ύπαρξη του δικτύου συμβεβλημένων νοσοκομείων παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα και παροχές στον ασφαλισμένο εξυπηρετώντας παράλληλα και την ασφαλιστική εταιρία που μπορεί να κάνει καλύτερη διαχείριση και έλεγχο των νοσοκομειακών δαπανών με αποτέλεσμα καλύτερα τιμολογημένα ασφαλιστικά προϊόντα και ηπιότερους δείκτες αναρπροσαρμογών στα ασφάλιστρα.

H διεύθυνση μας ειδικεύεται στο σχεδιασμό ατομικών προγραμμάτων υγείας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας για οποιαδήποτε απορία έχετε καθώς και την έκδοση προσφοράς στο : 210-57 11 918|email: info@asfaleia-zois.gr

Η πλατφόρμα μας σας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσετε online την ειδική φόρμα σχεδιασμού προγράμματος υγείας που έχουμε σχεδιάσει ειδικά για τους χρήστες μας και εμείς θα σχεδιάσουμε για εσάς το ιδανικό πρόγραμμα υγείας.

Μάθετε περισσότερα για το δίκτυο των συμβεβλημένων νοσοκομείων της Εθνικής Ασφαλιστικής και των παροχών που προβλέπουν για τους ασφαλισμένους.